Η ECORESET χορηγός επάθλων στον μαθητικό διαγωνισμό Thries 4.0 Hackathon

Την Κυριακή 4 Απριλίου 2022 διεξήχθη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου ο τελικός του Μαθητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας «Thries 4.0 Hackathon».  Στο διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες μαθητών που φοιτούν στις τάξεις Γ’ Γυμνασίου και Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου των σχολείων των Δήμων Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας και Ασπροπύργου.

Η ECORESET, συνεπής στη θέση της ότι τα παιδιά είναι οι πρεσβευτές του μέλλοντος, αλλά και στις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας, με χαρά ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου Ασπροπύργου και προχώρησε στη χορηγία 8 laptops ως βραβεία για τις τρεις πρώτες νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού. Οι φορητοί υπολογιστές προήλθαν από τις εργασίες προς επαναχρησιμοποίηση του Κέντρου Διαλογής και Ταξινόμησης ΑΗΗΕ της εταιρείας.

Οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν από τους διαγωνιζόμενους εντυπωσίασαν για την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία τους τόσο την κριτική επιτροπή, όσο και το κοινό που παρευρέθηκε στην εκδήλωση.

Το πρώτο βραβείο απέσπασε το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου παρουσιάζοντας την καινοτόμο ιδέα RESPECT με στόχο την αύξηση της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ σε ιδιωτικά καταστήματα και επαγγελματικούς χώρους που είναι υπερυψωμένοι από το επίπεδο του πεζοδρομίου, χωρίς να διαταράσσεται η υπόλοιπη κυκλοφορία.

Το έπαθλο στη νικήτρια ομάδα απένειμε η  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Ασπροπύργου, κα. Σοφία Μαυρίδη, μαζί με τον  Γενικό Διευθυντή της ECORESET, κ. Σπυρίδωνα – Διονύσιο Καραμούτσο.

Η ECORESET συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές και θα στηρίζει πάντα την καινοτομία και τις νέες ιδέες, ιδιαίτερα στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής.

Δείτε επίσης για τον διαγωνισμό :

https://www.dimosaspropyrgou.gr/to-1o-vraveio-apespase-to-epal-aspropyrgoy-sto-mathitiko-diagonismo-thries-4-0-hackathon/

https://www.thriassio.gr/4369.pdf